ArtMandy

Through art you can create your own universe…

Zuhair Murad ~ Fall 2015 Couture Collection

Când vă gândiți la o galaxie, Calea Lactee, de exemplu, cum v-o imaginați? Ca o femeie, o zână a cărei rochie este făcută din planete? Ei bine, așa și-a imaginat-o designerul libanez, Zuhair Murad. Și nu este prima oară când acesta folosește misterele cosmosului ca sursă de inspirație pentru colecțiile sale (a mai făcut asta când a debutat și de atunci, în mod frecvent). Murad a afirmat cândva că îi place ideea de “a călători prin ceruri”, iar acest lucru se reflectă în totalitate în creațiile sale.

Colecția Haute Couture de toamna aceasta conține nu mai puțin de 48 de ținute de seară, ținute care alcătuiesc universul designerului. Show-ul a debutat cu o frumoasă rochie neagra cu trenă ale cărei detalii sclipitoare erau paietele și niște mici planete brodate care îți tăiau respirația. Au urmat mai multe broderii, mai multe paiete, dar și milioane de cristale. Culorile utilizate de Murad au fost în principal negrul, albul și diferite nuanțe de albastru și roșu. De asemenea, colecția a respectat una dintre tradițiile Haute Couture, iar piesa de rezistență a fost o rochie de mireasă. Aceasta cântărește nu mai puțin de 20 de kilograme iar trena i-a fost împodobită de aproximativ 10,000 de cristale de diferite forme și mărimi.

Zuhair Murad este unul dintre designerii mei preferați și îl admir (ca pe toți ceilalți designeri de Haute Couture, de fapt) pentru munca depusă, deoarece (așa cum probabil deja știți) acest tip de creații sunt realizate manual, ceea ce înseamna ca fiecare pietricică și broderie de pe rochii a fost cusută de mână. Nu pot spune ca am o piesă favorită din această colecție deoarece îmi place foarte mult fiecare dintre ele, așa că vă recomand să aruncați o privire la imaginile de mai jos sau, și mai bine, la întreaga prezentare.

 

(image source: style.com; video source: zuhairmurad.com)

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2020 ArtMandy

Theme by Anders Norén