5 essential blogging tips

5 Lessons I’ve Learned In One Year Of Blogging

Sărbătorim #UnAnDeArtMandy!

În următoarele două postări din seria #OneYearOfArtMandy, am să împărtășesc cu voi cinci dintre lucrurile pe care le-am învățat într-u an de blog sau, mai bine spus, cinci lucruri pe care îmi doresc să le fi știut înainte să încep să scriu pe blog. Așa că, fără alte introduceri, să-i dăm drumul!

1. Persistența este totul

Nu poți publica unul sau două articole pe lună și să te aștepți să ai o creștere substanțială a traficului. La început, am crezut că ar fi mai bine să iau câte o mică pauză după fiecare articol publicat. Astfel, voi lăsa destul timp ca articolul să fie citit de cât mai multă lume. Greșit! Să spunem că o anume persoană îți viziteaza blogul o data. Poate că ultima postare i s-a părut interesantă și se gândește să revină pe site peste câteva zile. Dar găsește același articol. Acesta își va forma ideea că îți neglijezi blogul, că nu vei posta prea curând, așa că, este o probabilitate foarte mică să revină și a treia oară.

2. Social media este absolut necesară!

Am crezut că este suficient să public câteva articole, iar oamenii vor vizita în mod natural site-ul (acum îmi pare o prostie că am putut crede așa ceva). Dacă vrei ca blogul tău să aibă vizitatori trebuie să îi creezi conturi de Facebook, Twitter, Instagram etc. pe care să postezi regulat. Mai am multe de învățat având în vedere marketingul pe social media dar, cu siguranță, de când am decis să fiu mai activă pe social media, ArtMandy are mai mulți vizitatori.

3. Fă-ți prieteni

Doar să creezi o pagină de Facebook nu este suficient! Trebuie să intri în grupuri specializate unde bloggerii fac schimb de like-uri, comentarii, etc. Dar acesta nu este singurul beneficiu (pentru că de multe ori chiar dacă au dat ‘like’ paginii tale nu vor fi interesați de blogul tău). Prin aceste grupuri poți cunoaște mulți alți bloggeri talentați care te pot ajuta să îți promovezi blogul sau puteți face schimb de articole. Am fost surprinsă sa văd cât de mulți sunt interesați să te ajute.

4. Guest posting

(Nu am găsit o traducere suficient de bună.) Trebuie să recunosc că mult timp nici nu am știut că există așa ceva. „Guest posting” înseamnă să scri un articol pentru blogul altcuiva (sau ei pentru al tău). Acesta este o modalitate foarte bună de a te face remarcat. Un alt lucru pe care îmi doresc să îl fi știut de la început este că mai bine scri un articol pentru un blog micuț, care publică frecvent articole de acest tip, decât pentru un blog foarte popular care refuză articolele altora. (ArtMandy acceptă astfel de articole așa că, dacă ești interesat, nu ezita să mă contactezi.)

5. Designul blogului

Design-ul blogului tău trebuie să fie ceva personal. Nu copia tema sau meniul altui blog. Crează-l după propria ta personalitate! Totuși, nu uita să îl faci cât mai ușor de urmărit pentru vizitatorii tăi. Creează un meniu care să îi ajute să navigheze cu ușurință, nu adăuga coduri de siguranță (captcha) în formularul de comentarii (elimină spam-ul dar va elimina și posibilii „comentatori”), adaugă imagini… fă-l cât mai „user-friendly”!

Cam asta este tot ce am vrut să spun azi! Nu uita să revi mâine pentru un top 5 cele mai bune plugins pentru WordPress!

* Alexandra Giurgițeanu *

Nu uita să mă urmărești și pe social media <3
FACEBOOK || INSTAGRAM || TWITTER || PINTEREST || LINKEDIN || GOOGLE+

10 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *