Top 5 Free WordPress Plugins For Your Blog

Sărbătorim #UnAnDeArtMandy!

În postarea de ieri am vorbit despre 5 lucruri esențiale despre blogging, așa că, presupunând că ați citit deja articolul am să trec mai departe la ultima postare din seria #UnAnDeArtMandy, 5 cele mai bune plugin-uri gratuite pentru WordPress.

1. Jetpack

L-am ales pe acesta primul pentru că este cel pe care îl folosesc de cel mai mult timp. Ce îmi place cel mai mult la acesta este că pare a fi un plugin cu mai multe plugin-uri incluse. Cel mai des folosesc secțiunea ‘Site Stats’ care seamănă foarte mult cu Google Analytics, dar nu te numără și pe tine ca vizitator, atunci când ești logat. Alte caracteristici foarte utile sunt galeriile foto, formularele de abonare sau widget-ul pentru paginile de Facebook.

2. WPGlobus

Acesta este unul dintre cele mai bune plugin-uri atunci când vine vorba de traducerea unui site WordPress, atunci când vrei o traducere mai bună decât cea marca ‘Google Translate’ (acesta poate funcționa pentru alte limbi, dar pentru română sigur nu funcționează așa cum ar trebui). Partea proastă la acesta este că trebui să rescri manual articolele în mai multe limbi.

3. Yoast SEO

Pe acesta l-am descoperit doar acum câteva săptămâni dar pot spune că îl ador! Tot ce trebuie să faci este să introduci un cuvânt cheie al articolului și vei primi un scor și sfaturi pentru a-l optimiza SEO. În plus îți va da și sfaturi despre cum să faci articolul mai ușor de urmărit pentru cititori dar și sfaturi de optimizare SEO pentru întregul site (meniuri, teme etc.)

4. SendPress

Acesta este un plugin perfect pentru crearea de newslettere și pentru administrarea listelor de abonați. Există și o versiune plătită dar, pentru un blog care se află la început, cea gratuită este mai mult decât necesară: poți trimite până la 1,000 de emailuti în 24 de ore, dar nu mai mult de 100 într-o oră.

5. PopUp by Supsystic and Pop-Up CC Exit Free

Nu am putut să aleg unul dintre cele două pentru că fiecare are avantajele și dezavantajele sale. PopUp by Supsystic este un pop-up bun pentru creare de formulare de abonare, în timp ce Pop-Up CC Exit Free este un „exit pop-up” (apare doar atunci când vizitatorul încearcă să părăsească siteul), dar nu are și o opțiune pentru formular, așa cum mi-aș fi dorit. Așadar, depinde foarte mult de ceea ce îți dorești. Știi vreun plugin care le-ar îmbina pe cele două? Lăsă un comentariu mai jos!

* Alexandra Giurgițeanu *

Nu uita să mă urmărești și pe social media <3
FACEBOOK || INSTAGRAM || TWITTER || PINTEREST || LINKEDIN || GOOGLE+

24 comments

  1. I always do wonder what the difference is between these PlugIns. Thank you for this post and your excellent to the point summaries of each SEO Plugin!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *