#1 Fashion through the eyes of a programmer

Câteva cuvinte despre mine…

În urmă cu doi ani am absolvit cursul de Design Vestimentar al Școlii Populare de Arte „Tiberiu Brediceanu” Brașov și, deși de curând am terminat o facultate în domeniul programării, pasiunea mea va rămâne în continuare designul vestimentar. O pasiune de care pot spune că am cam uitat în ultimii doi ani. Și nu pentru că nu aș fi vrut să fac mai multe în domeniu, ci pentru că să fii student la zi, să lucrezi și să îți mai găsești și timp pentru propriile pasiuni poate fi destul de greu uneori.

În ceea ce privește blogul (și nu numai), am foarte multe planuri pentru perioada care urmează și vă invit să luați parte la acestea împreună cu mine. Urmează multe surprize aici, pe facebook și pe instagram!

 

Fashion through the eyes of a programmer

Postarea aceasta este prima dintr-o serie de mai multe articole în care voi povesti câteva din „aventurile” mele în care încerc să împac viața de programator cu cea a unui pasionat de modă și design.

Design-ul vestimentar

Pasiunea mea pentru creație a existat încă din școală generală (de prin clasa a 8-a mai exact) când am descoperit magazinele Creativ din Brașov la care și astăzi mă întorc mereu cu drag nu doar pentru că găsesc toate materialele de care am nevoie, dar și pentru că mă inspiră foarte mult. De aici îmi luam toate cele necesare pentru a-mi crea diverse bijuterii și accesorii. Dar nu mă limitam la atât. Îmi plăcea foarte mult să desenez și îmi amintesc și acum desenul de care eram cea mai mândră (și pe care din păcate nu îl mai am): sirena Ariel, în format A3, pe care o țineam lipită pe perete lângă pat.

„Călătoria” mea în lumea modei însă a început ceva mai târziu, când m-am înscris la cursul de design vestimentar. Aici am întâlnit niște profesoare minunate care m-au învățat foarte multe lucruri și cărora le mulțumesc din suflet. De la idee la schiță, de la schiță la crochiu, de la crochiu la obiect vestimentar. Asta am învățat în cei trei ani în care mergeam la atelier nu doar pentru că trebuia să fiu prezentă, ci pentru că era un refugiu, un loc unde puteam să mă relaxez, să uit de tot și să fac ceea ce-mi place.

 

La finalul celor trei ani de cursuri am ales să prezint o rochie albă cu aplicații din paiete argintii, un model pe care cu siguranță îl voi reface în viitor și pe alte culori.

Mazda Kodo

În anul 2016, revista ELLE România împreună cu Mazda, au organizat un concurs, „Mazda Kodo Urban Fit” în care participanții trebuiau să se inspire din designul noului model Mazda și să transpuna conceptul în îmbrăcăminte. Mi-am dorit să creez niște piese cu un croi clasic, dar cu detalii care sa le scoata din anonimat. Astfel, m-am înscris cu următoarele ținute cu care am reușit să mă și calific în faza finală.

 

Fotografiile cu care am participat la acest concurs pot fi urmărite în continuare pe site.ul ELLE.

Cam atât pentru astăzi. Până data viitoare mă puteți urmări și pe FACEBOOK, INSTAGRAM sau PINTEREST.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *