ArtMandy

Through art you can create your own universe…

Care este semnificație culorii anului 2019?

Ce semnificatie are culoarea anului 2019?

De 19 ani cei de la Pantone aleg în fiecare an o culoare reprezentativă perioadei. Deși acest lucru se întâmplă în mare parte în scopuri economice și de marketing, fiecare culoare a venit și cu o poveste și o semnificație.

Dacă anul trecut ultra-violetul reprezenta inventivitatea, imaginația și creativitatea, culoarea anului 2019 ne duce într-o cu totul altă zona, cu niște semnificății oarecum la fel de profunde.

Trăim într-o lume dominată de tehnologie, o lume în care alergăm de colo-colo cu sau fără un scop anume. Ne dorim să realizăm anumite lucruri dar nu avem timp, nu avem bani, nu avem suficientă putere… când de fapt poate că doar nu avem suficientă motivație. Ne pierdem în lucrurile neimportante și uităm să ne bucurăm de cele care contează cu adevărat.

Living coral, culoarea aleasă de institutul Pantone în 2019 își propune să ne scoată cumva din această stare. Culoarea semnifică optimismul și energia sufletului de copil pe care mulți dintre noi l-am uitat. Bucurie. Căldură. Viață. Conexiune.

Culoarea caldă, puternică, și-a făcut apariția în repetate rânduri pe podiumurile prezentărilor unor case de modă precum Michael Kors, Etro sau Fendi.

(imagini preluate de la Vogue.com)

Relativ îndrăzneață, această culoare poate fi puțin greu de integrat într-o ținută în viața de zi cu zi, mai ales că nici nu este o culoare care să se potrivească oricui.

Cum integrăm această culoare în garderoba noastră? Iată câteva sugestii:

O prima opțiune ar fi alegerea unei ținute simple, clasice, cu o pată de culoare. Astfel puteți alege fie o pereche de pantofi coral, fie cămașă sau o jachetă. Pentru persoanele care au totuși curajul de a purta culori aprinse, cea mai bună varianta este o rochie in culoarea anului 2019, însoțită de o accesorizare simplă, monocromă. Dacă însă nu va doriți să va avântați spre o astfel de ținută, alegerea makeup-ului în nuate de coral poate fi o opțiune la fel de potrivită.

FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2020 ArtMandy

Theme by Anders Norén