ArtMandy

Through art you can create your own universe…

London Textile and Fashion Museum

“Eram fericiți și nu știam…”

Am auzit asta astăzi și am realizat că așa era. Am ajuns să ne dorim să ieșim din casă până la magazin, să ne lipsească zilele în care ne trezeam dimineața să mergem la birou și mai interacționam cu colegii la cafea, plimbările prin parc și călătoriile… sau cel puțin mie îmi lipsesc toate astea…

Așa că astăzi vreau să îmi amintesc de ultima călatorie pe care am facut-o, chiar înainte să înceapă toată nebunia asta: Londra. Și mai exact, aș vrea să vă povestesc câte ceva despre Fashion and Textile Museum și expoziția pe care am văzut-o acolo: “Out of the Blue: Fifty Years of Designers Guild”. Bineînțeles că într-o săptămână cât am stat acolo am vizitat mult mai multe locuri în Londra, însă în postarea de astăzi aș vrea să vă vorbesc despre acest muzeu în particular.

O explozie de culoare. Așa aș putea descrie tot ce am văzut acolo.

Expoziția este deschisă publicului în perioada 14 februarie – 13 septembrie 2020 (cu mențiunea că acum muzeul este închis datorită pandemiei) și prezintă activitatea breslei de design și proiectare, Designers Guild.

Fondată de Tricia Guild OBE, în anul 1970, Designers Guild a fost la început un simplu magazin din Chelsea. În timp,  brandul a evoluat și a devenit o întreprindere globală, ale cărei produse au schimbat modul în care este văzută culoarea, imprimeul și textura în casele noastre. Out of the Blue dezvăluie astfel abordarea unică și creativă a Triciei.

Multe dintre acestea pot părea “prea mult” pentru unii dintre noi, iar în opinia mea, se diferențiază aproape complet de conceptul design-ului minimalist sau a principiilor de design scandinav. Însă Tricia le-a arătat tuturor faptul că atât culorile, cât și imprimeurile și texturile de orice fel pot fi aduse împreună pentru a crea un design unic.

Inspirate de grădinilie sălbatice ale lui William Robinson, “personajul principal” al aceastei expoziții sunt florile de toate dimensiunile și din specii cât mai variate, fie că este vorba de imprimeurile digitale sau de broderii.

Un alt loc important în cadrul aceste expoziții îl au și imprimeurile geometrice, inspirate tot din grădinile sălbatice menționate anterior, grădini care deși păreau inițial să nu aibă vreo “organizare”, erau de fapt destul de geometric aranjate.

Toate acestea exprimă jovialitate , bucurie și optimism… Un optimism de care avem nevoie din plin în perioada aceasta.

Pentru mai multe detalii despre această expoziție puteți vizita site-ul muzeului aici.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2020 ArtMandy

Theme by Anders Norén